johanna.ridderstrom

Alla inlägg under augusti 2013

Av Johanna Ridderström - 13 augusti 2013 20:15

Jag och Rebecka har haft hand om väckning på lägret. En morgon gick vi upp till rummet och började sjunga och igår blev det kastrullskräll. Imorse var alla ledare med och hade varsin vattenspruta. Haha, skadeglädjen var stor! Malin gick sist och filmade alla blöta ansikten :)


Idag svarade vi även på de sista frågorna. Bland annat en fråga från en pojke som undrade om tomten och Jesus var vänner. Haha, vad svarar man på en sån fråga? Han hade blivit förkrossad om vi hade sagt att tomten inte fanns. Så vi drog till med att Gud visste om och älskade alla människor.

Han blev nöjd med svaret iaf...


Vi hade finalen idag. Stafetten var utomhus och innehöll äggkastning, tvålskjutande, ballongspräckande och vatten. Laget "smurfarna" vann och fick varsin godispåse som pris.


Vi har annars idag städat, kört maffia och haft en kramring. Var lite sorgligt att säga hejdå till alla, men i höst blir det några turer till Köpng för att hälsa på mina söta barn <3


Jag har haft ett helt sjukt roligt, lärorikt och underbart läger! Det enda man kan klaga på är vädret, men annars har allt varit superbra!


           


Tack allihopa för ett helt awesome läger!

God is good!

Av Johanna Ridderström - 12 augusti 2013 23:45

Idag hade jag morgonsamlingen och direkt efter det serverades frukost. Vi har deltävlingar här varje dag. Vi har delat in barnen i två lag och de tävlar varje dag om mer extra tid till stafetten imorgon. Idag skulle vi ha vattenkrig. Fast med blöjor på huvudet. Det går alltså ut på att man ska sikta på varandras huvuden för att få blöjorna så blöta och tunga som möjligt. Efteråt lägger vi lagens blöjor i varsin påse och väger. Det laget med tyngst påse förlorar.

Så vi ledare satte upp en plan och ställde påfyllningshinkar i varje hörn.

Sedan visade det sig att ett av barnen inte ville vara med och ett annat inte kunde vara med på grund av skadad fot. De här barnen råkade tillhöra samma lag, så då hoppade jag in i det laget. Även fast jag avskyr att bli blöt. Men jag gick all in för det där och det slutade med att vi vann och jag blev dessutom heller inte så blöt!

Tills Matilda kom fram till mig efteråt och hällde ut en hel hink med vatten över mig...


       


Efter lite payback så gick vi tillbaka till schemat. Mat, bad och workshop. En lång skrattattack med Rebecka, ett telefonsamtal till Joa och lite smsande med Manne hann avverkas innan det var dags för uppvisandet av dramat. Jag hade valt att dramatisera från 2 bibelställen. Från berättelsen om Marta och Maria med budskapet att det man gör mot en av Guds minsta, gör man även mot Honom.

Det gick superbra och barnen var jätteduktiga!


En kille här på lägret har blivit kär i mig och i frågelådan idag fanns det en lapp från en tjej där det stod "Johanna är den bästa ledaren på det här lägret". Och när man ska käka lunch är det minst tre barn som vill att jag ska sitta bredvid dem haha. Barn är så söta :)


Nu står jag och ett gäng 12åriga tjejer på toa och pratar om allt mellan himmel och jord. Men vi ska väl snart lägga oss. Imorgon är sista dagen och jag behöver all energi man kan få för att orka med allt som ska fixas!


Godnatt!

Av Johanna Ridderström - 12 augusti 2013 22:00

När vi hade en liten ledarsamling på altanen ikväll så hände en så sjukt läskig grej.

Vi står alla fyra i dörröppningen och pratar lite när vi hör att det går någon i gruset några meter bort. Vi stannar upp och kollar åt det hållet (alla vi tror att det är en deltagare som bara har varit på toa). Men det blir tyst och något barn kommer inte upp på altanen. Istället står helt plötsligt en stor svart flåsande hund framför oss i mörkret. Alla fyra börjar gallskrika och Malin kastar sig efter dörrhandtaget, smäller igen dörren och så rusar vi igenom köket och in i samlingsrummet. Rebecka springer först och skriker och Malin och Matilda stannar skärrade i köket. Helt plötsligt när jag står i dörröppningen till samlingsrummet sjunker det in att det bara var en ofarlig hund. Så jag bestämmer mig för att skoja med de uppskrämda barnen. Jag ramlar ihop. Låtsas som om jag svimmat. Rebecka spelar med, springer fram till mig och ruskar om mig. Men alla barnen tror att det är på riktigt. Jag ligger på golvet och stönar och mumlar medan alla står runt mig i en ring och pratar oroligt om vad de ska göra och hur jag mår. Tillslut kan jag inte hålla mig längre utan börjar asgarva. De flesta börjar också skratta, men en börjar grina och en annan som trodde att jag hade dött kramar tyst om mig.


Haha, inte kanske det mest "lederliga" av mig att med flit skrämma upp barnen, men jag kunde verkligen inte motstå. Det var så himla roligt!


Av Johanna Ridderström - 11 augusti 2013 22:30

Idag har vi lekt sjukt mycket! Maffia, 4 man i soffan, grannen, öppen/stängd och presenten.

För er som inte riktigt vet så mycket om lägret kan jag säga att det är ett kristet läger för barn i åldrarna 8-12. Det är 2 killar och 12 tjejer. På dagarna har vi samlingar, leker, badar och äter. Idag hade vi även workshops. Barnen fick välja mellan teater/drama, sport/utomhuslekar och bakning. Jag hade hand om dramagruppen. Så idag började vi arbeta på en teater vi ska visa upp imorgon. Hittills går det superbra!


Här på lägret har vi även en "frågelåda" där man får skriva en lapp med vilken fråga som helst som vi ledare ska försöka svara på. Allt från religion, personliga frågor till oss ledare och relationsfrågor. Idag har vi svarat på några.


Vi är btw 4 ledare på det här lägret. Jag, Rebecka, Malin och Matilda. Rebecka är ett år äldre än mig och Malin och Matilda är båda några år över 20. Vi är ett sjukt bra team och har så himla roligt ihop! Malin är positiv, ödmjuk och lite flummig, Matilda är rolig, klok och omtänksam och Rebecka är härlig, musikalisk och organiserad. Som sagt, ett bra team där vi verkligen kompletterar varandra.


Ikväll har jag även fått MASSA godnattkramar <3


 


Och druckit MASSA te <3

Av Johanna Ridderström - 10 augusti 2013 23:00

Gick och lade mig halv 3 igår efter en mysig kväll med Matte, Bettan, Wille och Noah. Direkt efter Haga igår följde jag med dem ut till Bettans systers hus där de skulle vara husvakt. Där sov jag inatt och imorse skjutsade Matte mig till kapellet där lägret ska vara. Det tog typ 3 minuter att åka dit då det ligger i samma by.
Så klockan 8 samlades vi fyra ledare för att planera och gå igenom det sista. Klockan 10 var alla barn här. Vi hade en liten introduktion och sedan körde vi några lära-känna-lekar. Namnlek bakom skynket och trasan.
Sedan blev det lite maffia, lunch, bad, fika, kubb, tacos och kvällsandakt.
På kvällen satt vi ledare och pratade om relationsproblem, tunt hår, chokladbollsskulpturer och skillnaden mellan att kissa och pissa.
Och vet ni hur söta kommentarer jag fått? Två söta tjejer har sagt att de tycker att jag är fin. Men den som slog allt var:
Emma: Johanna har du någon pojkvän?
Jag: Nej, det har jag inte.
Emma: Aha.., du skulle kunna ha en bara för att du sjunger så fint!
Jag DÖR vad söta barn det finns! Hela det här lägret är fyllt med sådana här gullungar <3
Jag går och lägger mig oerhört glad och med så mycket välsignelse att det nästan är löjligt…


         

Av Johanna Ridderström - 9 augusti 2013 17:30

           


Idag har det varit ett stort gäng här för att fira syrran som numera är 13 år! Av mig fick hon en sportväska så att hon slipper sno min hela tiden. Jag hade även gjort en skattjakt med några ledtrådar så imorse fick hon springa runt i huset för att hitta sin present.

Nu är det alldeles snart dags för Haga och min andakt. Efter det bär det av till byn där vi ska ha barnlägret för att sova över med Matte och Bettan i ett hus några minuter från lägergården.

Hej svejs!

Av Johanna Ridderström - 8 augusti 2013 23:30

*Folk som lägger tillbaka tomt godispapper i godispåsen. Skräp hör hemma i soptunnan och INTE i min påse.


*När man får tillbaka växeln och mynten lägger kassören ovanpå sedlarna. Vill du att jag ska tappa allt?! Varför gör du livet svårt för mig? Ge mig pengarna var för sig.


*Folk som inte har respekt för gitarrer. Nej, det är inte meningen att du ska spela skithårt på strängarna och se för sjutton upp så att du slipper slå gitarren i allt som kommer i din väg.


*Regeln om att man måste ha cykelhjälm. Eller jag vet inte om jag störs mest av själva lagen eller de som tror att 14åringar ska sätta på sig en hjälm innan de cyklar till skolan. Jag slutade med cykelhjälm när jag var 11 år och inte har jag varit i behov av en de senaste åren...


*Folk som gör hundrafemtioelva hashtags på Instagram. Lägg av!


 


Av Johanna Ridderström - 8 augusti 2013 23:16

Då resten av huset sover bestämde jag mig för att plocka fram mina hörlurar så jag kan lyssna på musik utan att behöva störa någon. Och HJÄLP vilken chock jag fick! Ljudet är så sjukt bra i dessa hörlurar! Men så kostar de skjortan också...

Jag ska verkligen börja använda dem mer! Jag tycker att det är så skönt att bara stänga in mig och försvinna i musiken. Just nu är det Bruno Mars underbart ljuva röst som dunkar i mina hörlurar <3


 

Translate

Presentation

Fråga mig

92 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Arkiv

Omröstning

Hur väl känner ni mig personligen?
 Jag har aldrig träffat dig
 Jag är en av dina 50 närmsta
 Vi är barndomskompisar
 Vi har hälsat några gånger
 Vi är ganska bra vänner

Ovido - Quiz & Flashcards